Helsinki-Vantaan matkustajamäärät kasvavat nopeammin kuin muilla Pohjoismaiden pääkentillä

Finavia kertoi eilen että matkustajamäärien voimakas kasvu jatkuu Suomen lentoasemilla. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Finavian lentoasemilla on ollut hieman yli 5,9 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla kasvu on ollut päälentoasemista koko Pohjoismaiden nopeinta.

Helsinki-Vantaa ylittää kohta 20 miljoonan vuosimatkustajan rajan

Finavian mukaan 20 miljonaan vuosimatkustajan raja voi ylittyä jo tämän vuoden aikana jos matkustajamäärien kehitys jatkuu samanlaisena kuin alkuvuodesta. Ensimmäisellä neljänneksellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili lähes 4,7 miljoonaa matkustajaa josta lähes 3,8 miljoonaa oli kansainvälisiä matkustajia.

Lappi houkuttelee matkailijoita

Helsinki-Vantaan lisäksi kasvu on ollut erityisen voimakasta Pohjois-Suomen ja Lapin lentokentillä. Finavian reittikehityksestäkin vastaava Joni Sundelin kertoo että sekä Oulussa ja Rovaniemellä kasvu on ollut ripeää.

– Suomen toiseksi ja kolmanneksi suurimpia lentoasemia Oulussa ja Rovaniemellä erotti ensimmäisellä kvartaalilla vain reilut 50 000 matkustajaa. Molemmat kasvoivat, mutta joulupukin virallisella lentoasemalla Rovaniemellä vuoden alkupuolen kasvu oli merkittävästi rivakampaa kuin Oulussa, kertoo Sundelin.

Finavia luokittelee Lapin kentikseen suuruusjärjestyksessä Rovaniemen, Kittilän, Ivalon, Kuusamon, Kemi-Tornion sekä Enontekiön. Lisää matkustajatilastoja löydät Finavian sivuilta jossa julkaistaan kuukausittain lentoasemien matkustajatilastoja.

Jätä kommentti