Turku Airshow:ssa vaarallinen tilanne – Lintu osui Hawk -hävittäjän moottoriin

Vaarallinen tilanne Turku Airshow -tapahtumassa

Viikonloppuna Turussa järjestetään suosittu ilmailutapahtuma Turku Airshow. Eilen Hawk hävittäjä joutui vaaralliseen tilanteeseen kun lintu osui hävittäjän moottoriin kesken Suomen ilmavoimien lentonäytöksen.  Pelastuslaitos sai hälytyksen tilanteesta kello 15:26 mutta onneksi lintu ei aiheuttanut vaurioita koneen toiminnassa ja kone laskeutui lopulta normaalisti. Lintu osui moottoriin jo koneen nousuvaiheessa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tilanteesta kello 15:26 mutta onneksi lintu ei aiheuttanut vaurioita koneen toiminnassa ja kone laskeutui lopulta normaalisti. Lintu osui moottoriin jo koneen nousuvaiheessa.

Käytäntö vaatii hälytystä hätäkeskukseen

Näissä tilanteissa on normaali käytäntö että lentäjä ilmoittaa tapahtuneesta lennonjohtoon ja lennonjohto tekee tapauksesta hälytyksen hätäkeskukseen jonka jälkeen pelastuslaitos valmistautuu mahdolliseen vaaratilanteeseen. Näitä vaaratilanteita sattuu varsin usein. Samalla tavalla varaudutaan jos esimerkiksi yksi koneen moottoreista sammuu lennon aikana ja kone joutuu suorittamaan lauskeutumisen vain yhdellä moottorilla.

Jätä kommentti