Kokeile! Uusi ilmainen Flightradar 3D näkymä lennosta!

Flightradar ja uusi 3D View

Ruotsalainen Flightradar24 tarjoaa monipuoliset työkalut lennonseuraamiseen, ja onkin siksi yksi suosituimmista lennonseurantapalveluista. Onneksi yhtiö jatkaa työkalujen kehittämistä, ja käyttäjät saavat taas nauttia työn tuloksesta uuden ominaisuuden myötä. Yksi suosituista ominaisuuksista oli Flightradar 3D näkymä, joka tomi yhdessä Google Earth -palvelun kanssa. Google päätti kuitenkin lopettaa palvelupluginin kehittämisen, joten Flightradar24 oli pakotettu siirtymään uuteen ratkaisuun. Uusi 3D-näkymä on kuitenkin entistä monipuolisempi ja toimii paremmin mobiililaitteissa. Ratkaisun nimi on 3D View, ja se on käyttäjille ilmainen, ja erittäin helppokäyttöinen. Jos haluat kokeilla Flightradar 3D -näkymää, siirry sivustolle, ja paina ensin lentoa jota haluat seurata. Tämän jälkeen lennon tiedot avautuvat sivupalkkiin. Täältä löydät 3D napin, ja painamalla tätä siirryt 3D näkymään.

Flightradar 3d view on airplane

Monta uutta monipuolista toimintoa

Uudessa näkymässä käyttäjä voi valita ulkonäkymän sekä ohjaamonäkymän välillä. Ulkonäkymässä pääset liikkumaan lentokoneen ulkopuolella ja näkemään eri näkymiä. Voit zoomata sisään ja ulos, ja seurata lentokonetta haluamastasi näkökulmasta. Voit esimerkiksi seurata mitä lentokoneen alla sijaitsee, tai nauttia yötaivaasta lentokoneen yläpuolella.

Ohjaamon näkymä antaa sinulle mahdollisuuden nähdä miltä lentäminen näyttää pilootin silmin. Tätä kautta on hauska seurata miten itse lento näyttää kun olet ohjaamon puikoissa. Flightradar 3D on myös panostanut lennon tietoihin, jotka uutena ominaisuutena näkyvät koko ajan sivun vasemmassa laidassa. Voit siis seurata koneen nopeutta, korkeutta ja jopa tuulen nopeutta samaan aikaan kun visuaalinen 3D -malli kiitää taivaan läpi. Oikeasta alareunasta löytyy pieni kartta josta näkee koneen tarkan sijainnin.

Uusi 3D moottori toimii WebGL -alustalla, käyttäen sekä Cesium Globe ja MapBox -palveluita maaston mallinnukseen. Konetyyppejä löytyy usea, ja ainakin kaikki yleisimmät konetyypit ovat edustettuna palvelussa. Lisää lentokoneita lisätään koko ajan, ja lentoyhtiöiden visuaalinen ulkonäkö tulee parantumaan jatkossa.

Mitä Flightradar 3D näkymä vaatii?

Flightradar24 suosittelee että sinulla on tarpeeksi tehokas kone jos haluat käyttää tätä toimintoa. Yhtiön mukaan kannattaa myös valita joku houkuttele kohde, kuten vuoristo tai rannikko ja nauttia maisemista. Kyseessä on erittäin hauska työkalu, joka antaa lentobongareille uuden tavan seurata lentoja. Lue palvelusta lisää täältä.

Jätä kommentti