Turvatarkastus nesteet – Nämä saat tarkastuksen läpi

turvatarkastus lentokentällä security control

Turvatarkastus ja nesteet – Sallitut määrät ja kielletyt esineet

Turvatarkastus nesteet on suosittu hakusana Googlessa ja monet ovat epävarmoja mitä nesteitä mukaan saa oikeasti ottaa. Oletko lähdössä matkalle ja haluat tietää kuinka paljon nesteitä lentokoneeseen saa viedä turvatarkastuksen läpi sekä kuinka paljon nesteitä saa tuoda mukaan lentokoneeseen? Lentotutka selvitti asian. Olet oikeassa paikassa, tarkasta tarkat turvatarkastus nesteet ja sallitut määrät täältä! Turvatarkastus tehdään kaikille matkustajille ja mukana tuleville käsimatkatavaroille heti lähtöselvityksen jälkeen ja ennen kuin matkustaja siirtyy lentokentän porttialueelle. Tämän lisäksi ruumaan menevät matkatavarat luovutetaan jo lähtöselvityksessä turvatarkastettavaksi.

Turvatarkastus nesteet – Korkeintaan 100 ml pakkaukset

vesipullo turvatarkastus

Tärkein sääntö kun kyseessä on turvatarkastus nesteet on että matkustamoon saa viedä nesteitä korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa. Tämän lisäksi kannattaa huomioida että niitä saa olla yhteensä vain sen verran, mitä mahtuu yhteen litran vetoiseen, läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin. Jos sinulla on mukanasi isompia pakkauksia jotka sisältävät nesteitä ne on pakattava ruumaan menevään matkalaukkuun.

Finavian mukaan nyrkkisääntönä voi käyttää että ”jos tuotetta voi levittää niin se voidaan laskea nesteeksi”

Mikä lasketaan nesteeksi?

Juomien lisäksi nesteiksi lasketaan melkein kaikki kosmetiikkatuotteet ja monet elintarvikkeet. Esimerkkejä näistä ovat tuotteet kuten hammastahna, ripsiväri, shampoo, ihovoide, aerosoli, geeli sekä ruokatuotteet kuten pakasteet, voi, tuorejuusto, rahka ja myös hedelmä-, liha- sekä kalasäilykkeet. Finavian mukaan nyrkkisääntönä voi käyttää että ”jos tuotetta voi levittää niin se voidaan laskea nesteeksi”. Kannattaa kuitenkin muistaa että myös poikkeuksia löytyy. Esimerkiksi vauvanruoka, äidinmaidonkorvike ja jokin tietty erikoisruokavalio on sallittu tietyissä määrissä mutta huomionarvoista on että nämä ovat erikoistilanteita.

Myös reseptilääkkeet saat viedä matkustamoon alkuperäispakkauksessa mutta ainoastaan jos ne ovat matkustajan nimellä varustettuna. Jos viet reseptilääkkeitä ulkomaille niin kannattaa selvittää kohdemaan säännöt.

Alkoholi

Muista aina että muualta kuin lentoasemilta tai lentokoneesta ostettu alkoholi on pakattava ruumaan menevään matkatavaraan. Tämän lisäksi yli 70-prosenttista alkoholia ei saa lainkaan kuljettaa lentokoneessa. Jos viet alkoholia ulkomaille kannattaa myös selvittää etukäteen kunkin maan tullimääräykset. Jos ostat alkoholituotteita lentoaseman tai lentokoneen tax free -myynnistä niin nämä nesteet voi viedä lentokoneen matkustamoon. Myös jatkomatkustajat saavat kuljettaa nämä nesteet vaihtokentän turvatarkastuksen läpi mutta ainoastaan edellyttäen, että kyseiset nesteet ovat pakattu sinetöityyn, avaamattomaan ja läpinäkyvään kassin, jossa on lisäksi selvästi esillä ostoskuitti.

Sääntö koskee kaikkia nesteitä:

  • Vesipullot ja virvoitusjuomat
  • Voiteet
  • Geelit
  • Valmisruoat
  • Aerosolit (yli 500 millilitran aerosolit ovat kiellettyjä myös ruumaan menevissä matkatavaroissa)